Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g aardappels geschild en in plakjes van ca. 2 cm dik
- Wortel in plakjes
- 500 g bloemkool in kleine roosjes
- 400 g kipfilet in blokjes
- 3 halve perziken uitgelekt en in blokjes, sap bewaren
- 2 potten Aardappel Anders Room-Bieslook
- Verse peterselie
- Boter
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels masala kerriepoeder
- Zout
Instructies
- Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
- Giet af en spoel met koud water.
- Kook ook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor, giet af en spoel met water.
- Laat beide goed uitlekken.
- Kruid de kipfilet met peper, zout en 1 eetlepel kerriepoeder.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kipfilet onder voortdurend omscheppen ca.
- 3 minuten.
- Voeg de perzikblokjes en een borrelglas sap uit het blik toe.
- Bak nog even door tot het vocht verdampt is.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
- Leg de plakjes wortel over de aardappels, verdeel peterselie over de bloemkoolroosjes en schep de gebakken kipfilet erover.
- Meng de Aardappel Anders met 2e eetlepel kerriepoeder en verdeel het over de kipfilet.
- Zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
- Controleer na een half uur met een satéprikker of alles gaar is; deze moet er gemakkelijk in gaan.
- Verdeel voor het serveren nog wat toefjes peterselie over de ovenschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze romige en smaakvolle Aardappel-Kip Kerrie Ovenschotel als een heerlijke en vullende maaltijd!