Romige Aardappel-Kip Kerrie Ovenschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardappels geschild en in plakjes van ca. 2 cm dik
  • Wortel in plakjes
  • 500 g bloemkool in kleine roosjes
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 3 halve perziken uitgelekt en in blokjes, sap bewaren
  • 2 potten Aardappel Anders Room-Bieslook
  • Verse peterselie
  • Boter
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels masala kerriepoeder
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
  • Giet af en spoel met koud water.
  • Kook ook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor, giet af en spoel met water.
  • Laat beide goed uitlekken.
  • Kruid de kipfilet met peper, zout en 1 eetlepel kerriepoeder.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kipfilet onder voortdurend omscheppen ca.
  • 3 minuten.
  • Voeg de perzikblokjes en een borrelglas sap uit het blik toe.
  • Bak nog even door tot het vocht verdampt is.
  • Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  • Leg de plakjes wortel over de aardappels, verdeel peterselie over de bloemkoolroosjes en schep de gebakken kipfilet erover.
  • Meng de Aardappel Anders met 2e eetlepel kerriepoeder en verdeel het over de kipfilet.
  • Zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  • Controleer na een half uur met een satéprikker of alles gaar is; deze moet er gemakkelijk in gaan.
  • Verdeel voor het serveren nog wat toefjes peterselie over de ovenschotel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze romige en smaakvolle Aardappel-Kip Kerrie Ovenschotel als een heerlijke en vullende maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel