Aardappel Preischotel
Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 3 sjalotjes gesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 1 kg kruidige aardappelen
- 3 preien in ringen gesneden
Instructies
- Kook de aardappelen en maak er (naar eigen smaak) puree van.
- Kook de prei 3 minuten.
- Rul het gehakt, doe bij het gehakt de uien en de tomatenpuree (uitjes even aanfruiten).
- Vet een ovenschaal licht in met boter.
- Doe eerst het gehaktmengsel erin, dan de puree, daarna de prei en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
- Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse tomatensalade met bosui.
Voedingswaarden
Calories: 690 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 37 g | Vet: 36 g