Aardappel strokoekjes
snel te maken / AllerHande november 2003
Ingrediënten
- 6 grote aardappels
- 1 bosje radijsjes fijngesneden
- 150 g verse tuinkruiden bijv. peterselie, bieslook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Schil de aardappels en was ze grondig.
- Rasp de aardappels in fijne sliertjes met behulp van een keukenmachine.
- Snijd de radijsjes in dunne reepjes.
- Meng in een kom de geraspte aardappel, gesneden radijsjes en verse tuinkruiden.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Vorm met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar kleine bergjes van het aardappel- en radijsmengsel in de pan.
- Druk de bergjes plat en bak de aardappel-radijskoekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin, waarbij je ze halverwege keert.
- Haal de koekjes uit de pan en houd ze warm.
- Herhaal het proces voor de overige koekjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Rasp de aardappels vlak voor het bereiden om verkleuring te voorkomen.
- Varieer met andere groenten zoals courgette of wortel voor extra frisheid.
- Serveer de koekjes met een frisse yoghurtsaus of een dipsaus naar keuze.