Aardappel tomatenpuree met braadworst
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1,5 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken.)
- 1 citroen (sap er van)
- 2 peren ( geschild en in parten)
- zout
- 400 gram tomaten (blokjes)
- 50 gram boter
- 3 el bieslook (fijngeknipte )
- 4 braadworstjes
- peper
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen in water met zout gaar.
- Verhit intussen de bakboter en braad de worsten rondom bruin en in ± 20 Min gaar.
- Schep het citroensap pver de peerparten. Dep ze droog en vak ze de laatste 10 minuten met de worstjes mee.
- Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat er een puree ontstaat.
- Berng hem op smaak met peper en zout.
- Serveer de puree met de worst, de peer en de saus.
- Lekker met gekookte worteltjes
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept