Aardappel tomatenpuree met braadworst

Citroen-peer Aardappelpuree met Tomatensaus en Braadworst

Porties: 4
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • Sap van 1 citroen
  • 2 peren geschild en in parten
  • Zout
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 braadworstjes
  • Peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Verhit ondertussen bakboter in een pan en braad de worstjes rondom bruin, gedurende ± 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Besprenkel de perenparten met citroensap.
  • Dep ze droog en voeg ze de laatste 10 minuten bij de worstjes.
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Meng de tomatenblokjes, bieslook en zoveel tomatenvocht door de aardappelpuree tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree met de gebakken worstjes, de gestoofde peer en de tomatensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Lekker met gekookte worteltjes als bijgerecht.
  • Voeg een snufje gedroogde kruiden zoals tijm of oregano toe aan de tomatensaus voor extra aroma.
  • Garneer het gerecht met extra verse bieslook voor een frisse touch.
  • Varieer met groenten naar keuze om het gerecht nog kleurrijker te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees