Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
- Verhit ondertussen bakboter in een pan en braad de worstjes rondom bruin, gedurende ± 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Besprenkel de perenparten met citroensap.
- Dep ze droog en voeg ze de laatste 10 minuten bij de worstjes.
- Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng de tomatenblokjes, bieslook en zoveel tomatenvocht door de aardappelpuree tot een smeuïge puree ontstaat.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de puree met de gebakken worstjes, de gestoofde peer en de tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Lekker met gekookte worteltjes als bijgerecht.
- Voeg een snufje gedroogde kruiden zoals tijm of oregano toe aan de tomatensaus voor extra aroma.
- Garneer het gerecht met extra verse bieslook voor een frisse touch.
- Varieer met groenten naar keuze om het gerecht nog kleurrijker te maken.