Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kleine aardappels voorgekookt, in schijfjes, bij voorkeur dunne plakjes
- 2 eieren m
- 50 gram hamblokjes
- Tijm
- 2 sjalotten fijn gesneden
- 1 sinaasappel
- Yoghurt
Instructies
- Bak de aardappelschijfjes met een beetje olie tot ze bruin zijn.
- Voeg de hamblokjes en gesneden sjalot toe en verlaag het vuur.
- Klop de eieren los en voeg tijm, peper en zout naar smaak toe.
- Giet het eimengsel over de aardappelschijfjes.
- Dek de pan af en laat het ei rustig stollen.
- Draai de tortilla om met behulp van een bord of deksel en bak de andere zijde nog 1 à 2 minuten.
- Snijd de tortilla in stukken en serveer.
Voor de sinaasappelsalade:
- Snijd de schil van de sinaasappel af en snijd de sinaasappel in stukjes.
- Doe de sinaasappelstukjes samen met wat blauwe bessen in een bakje.
- Giet een beetje yoghurt over de salade als dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt extra groenten aan de tortilla toevoegen, zorg er dan wel voor dat alles nog bedekt kan worden met het eimengsel.
Het eimengsel kan worden aangelengd met melk voor voldoende volume.
Het eimengsel kan worden aangelengd met melk voor voldoende volume.