Aardappel tortilla met sinaasappelsalade
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 4 kleine aardappels (in schijfjes voorgekookt, ik gebruik de kaasschaaf regelmatige plakjes)
- 2 ei (m)
- 50 gram hamblokjes
- Tijm
- 2 sjalotten fijn gesneden
- 1 sinaasappel
- yoghurt
Bereidingswijze:
- Bak de aardappelschijfjes met een klein beetje olie bruin en voeg de hamblokjes
- en gesneden sjalot toe en draai het vuur lager.
- Klop het ei los samen met de tijm en evt peper en zout naar smaak en giet dit over de aardappelschijfjes heen.
- Dek de pan af en laat het ei rustig stollen, draai met behulp van een bord of deksel
- om zodat je de andere zijde ook nog 1 a 2 minuutjes kan bakken.
- Snijd in stukken en serveer.
- Voor de salade snij je de schil van de sinaasappel af en daarna in stukjes.
- Doe deze samen met wat blauwe bessen in een bakje en giet een beetje yoghurt eroverheen als dressing.
- Ja kunt natuurlijk ook altijd extra groenten aan de tortilla toevoegen, maar zorg dan wel dat alles nog bedekt kan worden met het eimengsel.
- Eimengsel kun je wat aanlengen met melk zodat je genoeg hebt.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept