Aardappel witlofsoufflé

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • Luchtige aardappelpuree voor 4 personen
  • 60 g boter
  • 1 knoflookteentje uitgeperst
  • 6 eetlepels room
  • 3 eieren wit en geel apart
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern.
  • Snijd de lof in dunne reepjes.
  • Bak de knoflook kort in de boter en voeg dan de witlof toe.
  • Laat dit 10 minuten zachtjes smoren.
  • Meng de witlof, room, eierdooiers, zout en peper door de luchtige aardappelpuree.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het mengsel.
  • Beboter een soufflévorm (vorm met rechte wand) en schep het mengsel erin.
  • Leg hier en daar een klontje boter bovenop.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 minuten, totdat de soufflé gerezen en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-witlofsoufflé!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch