Aardappelblini met gerookte zalm

Aardappelblini met gerookte zalm

AllerHande 11 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram aardappels geschild en in stukken
  • 150 gram bloem
  • 3.5 gram gedroogde gist
  • 2 eetlepels boekweitgrutten optioneel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 gram verse dille
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm

Instructies

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  • Zeef de bloem met gist boven een kom.
  • Voeg eventueel de boekweitgrutten toe en roer door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Breek het ei in het kuiltje en voeg de helft van de melk toe.
  • Roer met een garde of pollepel vanuit het midden tot je een glad beslag krijgt.
  • Voeg de rest van de melk, 1 eetlepel olie en een mespunt zout toe.
  • Roer goed door tot een dik beslag.
  • Schep de aardappelpuree door het beslag.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
  • Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie.
  • Schep een kwart van het beslag in de pan en laat het uitlopen tot de blini een doorsnede heeft van ongeveer 15 cm.
  • Bak de blini in 2 minuten aan elke kant, keer halverwege.
  • Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
  • Houd de blini's warm door ze in aluminiumfolie te verpakken of in de oven te zetten op 150 °C.
  • Knip de helft van de dille fijn.
  • Meng de crème fraîche met de fijngesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een flinke schep crème fraîche op elke blini en verdeel de gerookte zalm erover.
  • Garneer met de rest van de dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer en geniet van je aardappelblini met gerookte zalm!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis