Gevulde Aardappelbootjes met Kaas en Ham

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 1 rauw ei
  • 3 sjalotjes fijngehakt
  • Een scheutje slagroom
  • 4 augurkjes in kleine stukjes
  • 100 g jonge kaas in blokjes
  • 100 g achterham in kleine stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze net gaar zijn.
  • Leg de gekookte aardappelen nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
  • Snijd ondertussen de gepelde sjalotjes, augurkjes, kaas en ham in kleine stukjes.
  • Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
  • Bewaar de lege helften van de schil.
  • Voeg het ei, sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom, peper en zout toe aan de aardappels.
  • Meng alles met een vork goed door elkaar en prak het geheel fijn, maar niet helemaal tot puree.
  • Vul elke aardappelschilhelft royaal met het mengsel, tot ongeveer 2 cm boven de rand van de schil.
  • Plaats de gevulde aardappelbootjes in een voorverwarmde oven op 180ºC totdat de bovenkant begint te bruinen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke gevulde aardappelbootjes als smakelijk bijgerecht en geniet van de verrassende combinatie van kaas, ham en kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch