Aardappelbootjes

Recept categorie(ën) Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Dieët Vegetarisch

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Was de aardappelen en kook ze in de schil net gaar.
  • Leg ze daarna nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
  • Snijd intussen de gepelde sjalotjes, de augurkjes, de kaas en de ham in kleine stukjes.
  • Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
  • Houd de lege helften van de schil apart.
  • Voeg het ei,de sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom en wat peper en zout aan de aardappels toe.
  • Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree.
  • Vul per persoon een aardappelschilhelft goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 cm boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven van 180ºC tot de bovenkant begint te bruinen.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept