Aardappelbrood

Italiaanse Aardappelsalade met Mortadella, Courgette en Tomaten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappeltjes geschraapt
  • Zout
  • 100 g mortadella in plakjes
  • ½ courgette
  • 3 tomaten
  • ½ eetlepel balsamico of rode wijnazijn
  • 1 dl yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 50 g pijnboompitten
  • 20 g zwarte olijven ontpit

Instructies

  • Kook de krielaardappeltjes gedurende 10 minuten in weinig water met een snufje zout.
  • Spoel de aardappeltjes af met koud water om verdere garing te voorkomen.
  • Rol de mortadella op en snijd deze in dunne reepjes.
  • Maak de courgette schoon en snijd er dunne reepjes van.
  • Bestrooi de courgettereepjes met zout en laat ze enige tijd uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Klop een sausje van de balsamico (of rode wijnazijn), yoghurt, olijfolie, suiker en Italiaanse keukenkruiden.
  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Meng in een grote schaal de gekookte aardappeltjes, mortadellareepjes, courgettereepjes, tomaten, olijven en het sausje.
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke Italiaanse aardappelsalade met vers Italiaans brood. Een smakelijke en lichte maaltijd met de kenmerkende mediterrane smaken. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Groenten
Land van herkomst Italië