Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g krielaardappeltjes geschraapt
- Zout
- 100 g mortadella in plakjes
- ½ courgette
- 3 tomaten
- ½ eetlepel balsamico of rode wijnazijn
- 1 dl yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 50 g pijnboompitten
- 20 g zwarte olijven ontpit
Instructies
- Kook de krielaardappeltjes gedurende 10 minuten in weinig water met een snufje zout.
- Spoel de aardappeltjes af met koud water om verdere garing te voorkomen.
- Rol de mortadella op en snijd deze in dunne reepjes.
- Maak de courgette schoon en snijd er dunne reepjes van.
- Bestrooi de courgettereepjes met zout en laat ze enige tijd uitlekken in een vergiet.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Klop een sausje van de balsamico (of rode wijnazijn), yoghurt, olijfolie, suiker en Italiaanse keukenkruiden.
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
- Meng in een grote schaal de gekookte aardappeltjes, mortadellareepjes, courgettereepjes, tomaten, olijven en het sausje.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Italiaanse aardappelsalade met vers Italiaans brood. Een smakelijke en lichte maaltijd met de kenmerkende mediterrane smaken. Geniet ervan!