Aardappelbrood

Pittig Cheddar Aardappelbrood

Een zeer smaakvol en kruidig brood, perfect voor een enkel groot brood of vier kleinere broden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gedroogde gist
  • 250 milliliter warm bier op 50 graden
  • 1250 gram bloem
  • 230 gram pittige cheddar kaas
  • 185 gram melkpoeder
  • theelepel zout
  • theelepel mosterdpoeder
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel sesamzaad

Instructies

  • Neem een grote kom en los daarin de suiker en gist op in het warme bier.
  • Laat dit mengsel 5 minuten staan.
  • In een andere kom meng je 1125 gram bloem, cheddar kaas, melkpoeder, zout en mosterdpoeder.
  • Roer het bloemmengsel door het gistmengsel en blijf roeren tot je een zacht deeg hebt.
  • Bestrooi een glad werkoppervlak met bloem en leg het deeg erop.
  • Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg extra bloem toe als het deeg te kleverig is.
  • Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop, zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen vanwege het rijzen.
  • Bestrijk de broden met eiwit en strooi sesamzaad erover.
  • Maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen met een scherp mes.
  • Dek de broden af met een schone theedoek en laat ze rijzen op een warme, tochtvrije plaats gedurende ongeveer 1 1/2 uur, totdat de broden in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
  • Bak de broden in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit smaakvolle pittige Cheddar Aardappelbrood als een heerlijk bijgerecht of als basis voor verrukkelijke sandwiches!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Groenten / Kaas