Aardappelbrood

Aardappelbrood

Een zeer smaakvol en pittig brood. Voor 1 grote of 4 kleinere broden.
Recept categorie(ën) Brood, Groenten, Kaas

Van wie is dit recept: Zolderkamertje
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Neem een grote kom, los daarin de suiker en gist op in het warme bier, laat 5 minuten staan.
  • Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem, kaas, melkpoeder, zout en mosterdpoeder door elkaar.
  • Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.
  • Bebloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop, kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt +/- 10 minuten.
  • Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
  • Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.
  • Besrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.
  • Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.
  • Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen.+/- 1 1/2 uur de broden moeten in volume verdubbeld zijn.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190°c
  • Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept