Aardappelcrème met zeevruchten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mosselen en venusschelpen
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 ml groentebouillon
  • ½ glas witte wijn
  • Versgemalen peper
  • Verse peterselie

Instructies

  • Reinig de mosselen en venusschelpen grondig door ze meerdere keren onder koud stromend water af te spoelen.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de sjalot in dunne plakjes en fruit deze in 2 eetlepels olijfolie totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe aan de sjalot.
  • Laat het geheel 20-25 minuten sudderen.
  • Plaats de zeevruchten in een pan met 1 eetlepel olijfolie en de witte wijn.
  • Kook met het deksel op de pan totdat de schelpen open zijn gegaan.
  • Haal ¾ van de zeevruchten uit de schelpen en bewaar de rest voor de garnituur.
  • Zeef het kookvocht van de zeevruchten en voeg het toe aan de aardappelen.
  • Pureer het mengsel en pas de smaak en consistentie aan volgens je voorkeur.
  • Voeg de bereide zeevruchten (zonder schelpen) toe aan de aardappelcrème.
  • Schep de crème in diepe borden.
  • Decoreer de borden met de overgebleven mosselen en venusschelpen, bestrooi met versgemalen peper en fijngehakte peterselie.
  • Werk af met een scheutje olijfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelcrème met zeevruchten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vis / Zeevruchten