aardappelen koken

Aardappelen koken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg aardappels
  • 10 gram zout

Instructies

  • Schil de aardappelen dun en verwijder zorgvuldig alle pitten.
  • Snijd ook de groene en blauwe plekken weg.
  • Was de aardappelen grondig.
  • Als het oude aardappelen betreft, zet ze dan van tevoren een paar uur in water.
  • Zet de aardappelen op met kokend water en voeg zout toe.
  • Na ongeveer een halfuur zijn de aardappelen gaar.
  • Giet ze af en laat ze op een laag vuur opdrogen, schud ze af en toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is belangrijk om aardappelen goed te wassen en eventuele onregelmatigheden te verwijderen voordat je ze kookt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch