Aardappelensoep met rookworst
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 25 gram boter
- 500 gram soepbeenderen (in stukken)
- 2 Uien
- 2 Laurierbladeren
- 1 Kruidnagel
- ½ theelepel tijm
- 5 peperkorrels
- 2 stukjes foelie
- 300 gram prei
- 150 gram wortel
Bereidingswijze:
- Voeg, zodra de ui bruin is, 2 1/2 liter water, de laurierbladeren, kruidnagel, tijm,peperkorrels en foelie.
- Breng het aan de kook en laat op een zacht pitje het geheel ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken.
- Maak de prei, wortel en de knolselderij schoon, was ze en snijd deze in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze uit.
- Voeg de groenten,aardappelen en knoflook toe en fruit alles in het spekvet aan.
- Zeef de bouillon en voeg die bij de aardappelen en groenten.
- Voeg de citroenschil uit de soep en breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
- Snijd de rookworstin plakjes en warm deze mee in de soep.
- Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept