Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 4 takjes peterselie
- halve stronk bleekselderij
- 30 gram cornflakes
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- nootmuskaat
- 400 gram gerookte kipfilet
- ¼ liter kookroom
- 75 gram geraspte kaas
- 40 gram boter of margarine
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Vet een ovenschotel in met wat zachte boter.
- Hak het peterseliegroen zeer fijn.
- Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.
- Hak de knoflooktenen zeer fijn.
- Verkruimelde cornflakes.
- Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron op 600W.
Bereiding:
- Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen in de ovenschaal.
- Strooi de helft van de peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat erover.
- Sprenkel 1/3 van de kookroom erover.
- Verdeel de bleekselderij en de kipfiletreepjes gelijkmatig over de laag aardappels.
- Sprenkel hierover de helft van de rest van de kookroom.
- Schik bovenop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes.
- Bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat en sprenkel er de rest van de kookroom over.
- Meng knoflook, cornflakes en kaas en dek hiermee de gratin af.
- Leg hier en daar een klontje boter.
- Bak het gerecht in 30 minuten verder gaar en bruin.
- In een combimagnetron, schakel de oven op 200C en de magnetron op 300 W, dan wordt de bereidingstijd 15 minuten.