Aardappelgratin met gerookte kip en bleekselderij

Aardappelgratin met gerookte kip en bleekselderij

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
  • 4 takjes peterselie
  • halve stronk bleekselderij
  • 30 gram cornflakes
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 400 gram gerookte kipfilet
  • ¼ liter kookroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • 40 gram boter of margarine

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Vet een ovenschotel in met wat zachte boter.
  • Hak het peterseliegroen zeer fijn.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.
  • Hak de knoflooktenen zeer fijn.
  • Verkruimelde cornflakes.
  • Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron op 600W.

Bereiding:

  • Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen in de ovenschaal.
  • Strooi de helft van de peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat erover.
  • Sprenkel 1/3 van de kookroom erover.
  • Verdeel de bleekselderij en de kipfiletreepjes gelijkmatig over de laag aardappels.
  • Sprenkel hierover de helft van de rest van de kookroom.
  • Schik bovenop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes.
  • Bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat en sprenkel er de rest van de kookroom over.
  • Meng knoflook, cornflakes en kaas en dek hiermee de gratin af.
  • Leg hier en daar een klontje boter.
  • Bak het gerecht in 30 minuten verder gaar en bruin.
  • In een combimagnetron, schakel de oven op 200C en de magnetron op 300 W, dan wordt de bereidingstijd 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Ovenschotel