Aardappelgratin sous-vide

Aardappelgratin Sous-Vide

Geniet van deze heerlijke en gemakkelijk te bereiden aardappelgratin, perfect voor grote groepen!
Porties: 35
Bereidingstijd: 1 uur 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter room
  • liter runderbouillon of gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel knoflookmix
  • 30 gram zout
  • 2 gram peper

Instructies

  • Meng de room en bouillon met de knoflookmix, zout en peper.
  • Voeg de gesneden aardappelen toe aan het mengsel.
  • Als de aardappelen al gesneden zijn, laat de zak dan dicht totdat de aardappelen volledig bedekt zijn met de vloeistof.
  • Doe deze massa in een grote vacuumzak en vacumeer dit met de vacumeermachine (stand 1½).
  • Stoom de gevulde vacuumzak gedurende 20 minuten in de steamer.
  • Controleer of de aardappelen gaar zijn door voorzichtig in de zak te knijpen.
  • Koel het geheel gedurende 45 minuten in de snelkoeler.
  • Zorg ervoor dat het niet langer dan 45 minuten wordt gekoeld.
  • Serveer de aardappelgratin sous-vide als bijgerecht bij je favoriete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch