Aardappelgratin 2

Aardappelgratin 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild
  • 750 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 150 gram Gruyère geraspt
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Kook de aardappels gedurende 15 minuten, giet ze af, laat ze uitdampen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Meng de slagroom met de geraspte knoflook, 100 g van de Gruyère en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe driekwart van de aardappelplakjes in een ovenschaal.
  • Schenk het roommengsel erover en schep voorzichtig om zodat alles goed gemengd is.
  • Leg de achtergehouden aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop het mengsel en strooi de rest van de kaas eroverheen.
  • Dek af met aluminiumfolie als de gratin te donker dreigt te worden.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelgratin tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelgratin als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch