Aardappelkoekjes met yoghurtsaus

Aardappelkoekjes met yoghurtsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dl Ciflik Turks yoghurt
  • 2 eetlepel(s) munt verse / fijngehakt
  • 1 kg aardappels Kruimig bijv. Eigenheimers, geschild
  • scharreleieren M
  • sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) tarwebloem
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • ½ theelepel komijn gemalen

Instructies

  • Klop een sausje van de yoghurt, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper en zout naar smaak en de munt.
  • Rasp de aardappelen grof en schep er de eieren, de sjalot en de bloem door.
  • Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het aardappelmengsel.
  • Houd ze warm in de oven (175 °C).
  • Serveer de aardappelkoekjes met de yoghurtsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht