Aardappelkoekjes met zalm

Aardappelkoekjes met Gerookte Zalm

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 vastkokende aardappels ongeveer 350 g
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout
  • Peper
  • 2 ½ eetlepel olie
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels rode imitatiekaviaar

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Rasp ze fijn boven een kom.
  • Meng de eierdooier, bloem, zout en peper door de geraspte aardappels.
  • Verdeel het aardappelmengsel in 8 porties.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Schep de aardappelkoekjes in de pan en druk ze plat met de bolle kant van een natgemaakte eetlepel.
  • Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 10 minuten gaar, halverwege keren en voeg de rest van de olie toe.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de gerookte zalm in 8 repen.
  • Leg op elk aardappelkoekje een reepje zalm.
  • Garneer met zure room en imitatiekaviaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij deze aardappelkoekjes met gerookte zalm. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de zalm complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 105 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Koude Hapjes / Vis