Aardappelkroketten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram aardappels
  • 15 gram boter
  • 1 ei
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Prak of stamp de aardappelen fijn en meng ze met zout, nootmuskaat, gesmolten boter, eierdooier en stijfgeklopt eiwit.
  • Vorm van het mengsel kleine balletjes.
  • Paneer de balletjes door ze eerst door eiwit te halen en vervolgens te bedekken met paneermeel.
  • Bak de kroketten in kokend frituurvet tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat de kroketten uitlekken op absorberend papier nadat ze uit het vet zijn gehaald.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelkroketten als bijgerecht bij gerechten zoals Chateaubriand, ossenhaas, enzovoort.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Snack
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch