Aardappelpanpizza

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • aardappels
  • ketchup
  • eieren
  • tomaten
  • maïzena of ander bindmiddel

eventueel:

  • nog wat extra kruiden/toevoegingen

Instructies

  • Was en schil de aardappelen.
  • Kook ze hierna. Als ze klaar zijn, snijd ze dan in kleine stukjes.
  • Zet ondertussen een grote pan op het vuur en laat er wat margarine of olijfolie in smelten.
  • Gooi de aardappelstukjes in de pan en prak ze fijn met een vork.
  • Maak er als het ware een pannenkoek van.
  • Gebruik bindmiddel om de prut aan elkaar te krijgen.
  • Zet, als de pannenkoek goed gebonden en gebakken is, (aan beide kanten uiteraard) het vuur onder de pan laag.
  • Neem de eieren.
  • Doe ze in een pannetje met water en kook ze, bij voorkeur op ongeveer 4 minuten om ze lekker te krijgen.
  • Haal ze daarna uit de pan en pel ze.
  • Snijd de vers gekookte eieren in plakjes en verspreid die op een beetje mooie manier over de pizza.
  • Neem nu de tomaten.
  • Snijd ze ook in plakjes en verspreid die net zoals de eieren over de pizza.
  • Maak het geheel af met ketchup en eventuele andere kruiden/toevoegingen.
  • Suggesties zijn bijvoorbeeld champignons of ander lekkers voor op een pizza.
  • U moet de pan met de pizza erin nu afsluiten met een deksel en een klein tijdje laten sudderen.
  • Let er goed op dat de onderkant ondertussen niet verbrand.
  • Als de pizza helemaal klaar is, kunt u hem opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pizza