Aardappelpartjes met groenten uit de oven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje worteltjes
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout
  • 6 sjalotjes
  • 100 g groene olijven met piment
  • ½ bosje peterselie

Instructies

  • Snijd de aardappelen in partjes.
  • Kook ze in water met en laurierblaadjes 8 minuten.
  • Giet ze af en kook ze droog.
  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Maak de worteltjes schoon en snijd ze in de lengte door midden.
  • Leg de aardappelpartjes met worteltjes in een braadslede en schenk al roerend de olijfolie met rozemarijn en zout over.
  • Snijd de sjalotjes in partjes.
  • Zet de slede in het midden van de oven en voeg na 10 minuten de sjalotjes al roerend toe.
  • Laat het geheel in 30 minuten gaar stoven.
  • Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe. Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch