Aardappels gepoft

Recept categorie(ën) Barbecue
Aantal porties: 6

Van wie is dit recept: Frans Huits
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels in ruim water met zout ca 20 minuten.
  • Laat ze uitlekken en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie.
  • Leg de aardappels tussen de hete houtskool en pof ze in ca 15 minuten verder gaar.
  • Klop een sausje van de zure room, zout, peper, de knoflook en de olijven.
  • Kruis de aardappels aan de bovenkant in en schep er een lepel saus op.

Tips

Sauzen bij gepofte aardappelen:
A)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 2 tl mosterd, zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 2 el fijngesneden bieslook.
B)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 tl kerriepoeder, zout, peper en 1 el fijngesneden koriander.
C)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat, 1 el kappertjes, 1 el pesto en 5 in stukjes gesneden zwarte olijven.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept