Aardappelsalade 02

Porties: 4 personen
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg aardappels
  • 2 ½ deciliter mayonaise
  • ½ deciliter limoensap
  • ½ deciliter olijfolie
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel mosterd
  • 5 hardgekookte eieren
  • 5 lente uitjes
  • 4 bleekselderij
  • 4 augurken
  • bieslook

Instructies

  • Kook voor een royale aardappelsalade 2 kg aardappelen ± 25 minuten in de schil.
  • Pel ze en snijd ze in schijfjes. Roer 2 1/2 dl mayonaise, 1/2 dl limoensap, 1/2 dl olijfolie, zout, peper en 4 eetlepels mosterd tot een saus.
  • Schep deze saus door de nog warme aardappelplakjes en laat dit afkoelen.
  • Meng 5 in partjes gesneden, hardgekookte eieren, 5 in ringen gesneden lente-uitjes, 4 in plakjes gesneden bleekselderij en 4 in plakjes gesneden augurken door de aardappelen en strooi er fijngehakte bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch