Aardappelsalade 03

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) zure room
  • 1 eetlepel(s) bosuitjes fijngesnipperde
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngesnipperde
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngesnipperde
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar.
  • Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
  • Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.
  • Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen.
  • Zet de salade in de koelkast tot hij door en door koud is geworden.
  • Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch