Aardappelsalade van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappels middelgrote kookvaste
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselie gehakt
  • 2 takjes verse salie
  • boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze in gezouten water beetgaar.
  • Maak intussen de kruidenolie
  • Spoel de tijm schoon en pluk de blaadjes van de stengel.
  • Pers de knoflook in de olijfolie, roer er de tijm en de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
  • Pel de aardappelen en laat ze afkoelen.
  • Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en dep ze droog.
  • Snijd de aardappelen in schijfjes, leg die dakpansgewijs in een schaal en verdeel er de kruidenolie over.
  • Smelt een klontje boter en bak daarin de salieblaadjes krokant.
  • Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken en schik ze op de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Voor een iets frissere smaak kunt u de aardappelsalade met enkele druppels
citroensap besprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade