Aardappelsalade 08

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • zout
  • 250 gram prei
  • 400 gram bleekselderij
  • 2 dl bouillon
  • ¾ dl witte wijnazijn
  • peper
  • 3 eetlepel(s) olie
  • nootmuskaat

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • Maak de prei schoon, was ze, snijd ze schuin in ringen, blancheer die 2 minuten in kokend gezouten water en laat ze in een zeef uitlekken.
  • Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Breng de bouillon met de azijn aan de kook, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de olie door de bouillon.
  • Voeg de aardappel, prei en selderij bij de hete bouillon en schep alles voorzichtig om.
  • Laat het minstens 1 uur intrekken.
  • Breng de salade voor het serveren eventueel verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bestrooi met selderijgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch