Aardappelsalade met biermarinade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 75 gram ui fijngehakt
  • 75 gram bleekselderij fijngehakt
  • ¼ liter melk
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 2 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel zout
  • liter bier
  • slabladeren

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil op uw favoriete manier.
  • Pel ze en snijd ze, zodra ze genoeg zijn afgekoeld om te hanteren, in blokjes.
  • Maak een dressing van de azijn, olie, zout en peper, meng deze met de ui en de bleekselderij voorzichtig door de aardappelblokjes en laat dit mengsel afkoelen.
  • Breng de melk met de boter tegen de kook aan.
  • Roer de maïzena met het water tot een papje.
  • Voeg dit met de smaakmakers aan de marinade toe en roer tot de marinade glad en licht gebonden is.
  • Roer er geleidelijk het bier door en blijf roeren tot de marinade glad is.
  • Verdeel de aardappelsalade over met een mooi slablad beklede slaschaaltjes en giet de marinade erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch