Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappels bijv. Lady Christl zak à 2 kg
- 3 stengels bleekselderij
- 1 sinaasappel
- 4 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- ½ eetlepel(s) shoarmakruiden
- 1 zak eikenbladslamelange 100 g
- 100 g zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld
- 100 g gezouten cashewnoten
Instructies
- Aardappels schoonboenen, in lengte halveren en in smalle parten snijden.
- In pan met weinig kokend water en wat zout aardappels in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- Bleekselderij wassen, in stukken snijden en dan in dunne reepjes.
- Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
- Dressing kloppen van sinaasappelsap, -rasp, olie en shoarmakruiden.
- Aardappels afgieten, door dressing scheppen en 10 minuten laten afkoelen.
- Bleekselderij, slamelange, geitenkaas en cashewnoten door aardappels scheppen.
- Salade op smaak brengen met zout en peper.