Aardappelsalade met cashewnoten

AllerHande september 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels bijv. Lady Christl zak à 2 kg
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • ½ eetlepel(s) shoarmakruiden
  • 1 zak eikenbladslamelange 100 g
  • 100 g zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld
  • 100 g gezouten cashewnoten

Instructies

  • Aardappels schoonboenen, in lengte halveren en in smalle parten snijden.
  • In pan met weinig kokend water en wat zout aardappels in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Bleekselderij wassen, in stukken snijden en dan in dunne reepjes.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
  • Dressing kloppen van sinaasappelsap, -rasp, olie en shoarmakruiden.
  • Aardappels afgieten, door dressing scheppen en 10 minuten laten afkoelen.
  • Bleekselderij, slamelange, geitenkaas en cashewnoten door aardappels scheppen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch