Geitenkaas-Krieltjessalade met Honing-Mosterddressing

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g krieltjes
  • 1 bleekselderij
  • 200 g geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Chevre Frais Naturel 45+
  • 100 g honing-mosterddressing vers
  • 100 g botersla

Instructies

  • Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat ze vervolgens een beetje afkoelen.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in zeer smalle boogjes.
  • Houd het bladgroen apart.
  • Snijd de geitenkaas in stukjes.
  • Meng de afgekoelde krieltjes met de bleekselderij en de honing-mosterddressing.
  • Verdeel de botersla over 4 borden en schep de aardappelsalade er bovenop.
  • Verdeel de stukjes geitenkaas over de salade.
  • Strooi wat selderijblaadjes en peper naar smaak over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc zou goed samengaan met deze salade. Hun frisse tonen zullen de geitenkaas en de honing-mosterddressing mooi aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade