Aardappelsalade met gerookte makreel

Romige Aardappelsalade met Gerookte Makreel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes gewassen
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 augurken in blokjes
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bos rucola
  • ½ eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 4 eieren
  • 4 gerookte makreelfilets

Instructies

  • Stoom de krieltjes in een stoomovenpan op 100 °C gaar gedurende ongeveer 12 tot 16 minuten, afhankelijk van de grootte, of kook ze in water met zout en giet af.
  • Halveer de gekookte krieltjes of snijd ze in dikke plakken.
  • Meng in een grote kom mosterd, mayonaise, crème fraîche en sap van een halve citroen tot een marinade.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gekookte krieltjes toe aan de marinade en meng goed zodat ze de smaken absorberen.
  • Voeg vervolgens de blokjes augurk en fijngehakte rode ui toe en meng opnieuw.
  • Stoom ondertussen de eieren gedurende 7 minuten op 100 °C en pel ze daarna.
  • Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
  • Verdeel de aardappelsalade over vier borden en garneer met een toef rucola.
  • Verwarm indien gewenst de gerookte makreelfilets licht in een oven van 60 °C en verdeel ze speels over de salade.
  • Serveer de salade met een warm ei en rasp er nog wat citroenschil overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met boerenbrood. Dit gerecht kan zowel koud als lauwwarm worden geserveerd.
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade met gerookte makreel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij