Aardappelsalade met haring en peultjes

Porties: 4 persoenn
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardappels
  • 100 g peultjes
  • 4 ei
  • 2 haring zoute
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) zure room
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Schil de aardappels.
  • Maak de peultjes schoon.
  • Kook de eieren 8 minuten en pel ze.
  • Snijd ze in de lengte doormidden.
  • Roer de mayonaise, de zure room, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
  • Snijd de schoongemaakte haringen in stukjes van ongeveer 3 cm. breed.
  • Kook de aardappels in iets gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog.
  • Laat de aardappels afkoelen.
  • Kook de peultjes in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
  • Schep de aardappel blokjes, peultjes en het mayonaisemengsel door elkaar.
  • Verdeel deze salade over 4 borden.
  • Leg in het midden van elk bord 2 halve eieren.
  • Bestrooi de eieren met peterselie.
  • Rangschik de stukjes haring erom heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Vervang de peultjes door 2 eetlepels kleine zure zilveruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis