Aardappelsalade met maïs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 velletjes fillodeeg diepvries
  • 500 gram aardappels geschilde
  • 2 ½ dl kruidenbouillon van tablet
  • 250 gram prei
  • 1 blikje maïs inh. 300 gr
  • 1 blikje knakworstjes pikante
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepel(s) Halvanaise
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 1 ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Laat het fillodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
  • Kook de aardappelen in ± 20 minuten in de kruidenbouillon gaar en giet ze daarna af.
  • Snijd de prei in dunne ringen, overgiet die met kokend water en laat ze goed uitdruipen.
  • Laat ook de maïs en de worstjes uitlekken.
  • Snijd de worstjes in dunne plakjes en de aardappelen in kleine dobbelsteentjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de ontdooide vellen fillodeeg met gesmolten boter.
  • Leg 4 metalen vormpjes (± 15 cm doorsnee) omgekeerd op een bakplaat en leg op elk vormpje een velletje fillodeeg.
  • Druk de velletjes zo om de vormpjes, dat er schaaltjes ontstaan.
  • Bak deze in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.
  • Laat de schaaltjes afkoelen.
  • Klop een sausje van de Halvanaise, de yoghurt, het kerriepoeder en wat peper en zout.
  • Schep alle ingrediënten en het sausje door elkaar en vul daarmee de filloschaaltjes.
  • Garneer met de bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet de salade met dunne sneetjes bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Vlees