Aardappelsalade met mosterddressing van Gordon Ramsey

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram nieuwe aardappelen van gelijke grootte gewassen
  • 100 gram doperwten vers of ontdooid
  • 150 gram gedopte tuinbonen
  • Enkele takjes dille voor de garnering

Voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • theelepel dijonmosterd
  • theelepel grove mosterd
  • 1 handvol verse dragon en dille, gehakt
  • 1 mespunt suiker

Instructies

  • Kook de aardappelen 10-15 minuten in een pan water met wat zout, tot ze zacht aanvoelen wanneer u er met een spies in prikt.
  • Klop intussen de ingrediënten voor de dressing (of doe ze in een pot met schroefdeksel en schud goed).
  • Breng nog een pan water met wat zout aan de kook.
  • Blancheer de doperwten en tuinbonen afzonderlijk 3 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Laat ze uitlekken, dompel ze in een kom ijskoud water en laat ze weer uitlekken.
  • Knijp de tuinbonen uit het velletje en gooi de velletjes weg.
  • Laat de gekookte aardappelen uitlekken in een vergiet en laat ze enigszins afkoelen.
  • Trek indien gewenst de schil eraf met een klein mesje; draag handschoenen om uw handen te beschermen.
  • Leg de nog warme aardappelen in een grote kom en meng de dressing erdoor.
  • Roer de doperwten en tuinbonen erdoor.
  • Proef en voeg indien nodig peper en zout toe.
  • Garneer met enkele takjes dille en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch