Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g Lady Christl aardappels
- 1 citroen
- 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 courgette
- 100 g chorizo in blokjes
- 100 g bacon in plakjes
- 2 takjes peterselie zakje á 30 g
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Instructies
Voorbereiden:
- Boen de aardappels onder koud stromend water goed schoon.
- Kook de aardappels met schil in ca.
- 15 minuten beetgaar.
- Pers de citroen uit.
- Roer de pesto met olijfolie en citroensap tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
- Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
- Voeg de courgette en chorizo toe aan de pestosaus en roer goed.
- Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca.
- 3 minuten knapperig bruin.
- Laat afkoelen en verkruimel boven een kom tot kleine stukjes.
- Knip de peterselie boven de bacon fijn en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper.
- Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- Voeg toe aan het pestomengsel en schep voorzichtig door elkaar.
- Laat de salade ca. 1 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Bereiden:
- Halveer de olijven.
- Doe de salade over in een schaal.
- Bestrooi met het peterselie-baconmengsel.
- Garneer met de olijven.
- Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon past goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Sugar: 2 g