Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g Lady Christl aardappels
  • 1 citroen
  • 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 courgette
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 100 g bacon in plakjes
  • 2 takjes peterselie zakje á 30 g
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Instructies

Voorbereiden:

  • Boen de aardappels onder koud stromend water goed schoon.
  • Kook de aardappels met schil in ca.
  • 15 minuten beetgaar.
  • Pers de citroen uit.
  • Roer de pesto met olijfolie en citroensap tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
  • Voeg de courgette en chorizo toe aan de pestosaus en roer goed.
  • Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca.
  • 3 minuten knapperig bruin.
  • Laat afkoelen en verkruimel boven een kom tot kleine stukjes.
  • Knip de peterselie boven de bacon fijn en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper.
  • Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Voeg toe aan het pestomengsel en schep voorzichtig door elkaar.
  • Laat de salade ca. 1 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Bereiden:

  • Halveer de olijven.
  • Doe de salade over in een schaal.
  • Bestrooi met het peterselie-baconmengsel.
  • Garneer met de olijven.
  • Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon past goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Italië