Aardappelsalade met sperziebonen 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 500 g sperziebonen gebroken
  • 2 schaaltjes kipfilet fumé à ca. 200 g
  • 1 rode paprika
  • ½ kropsla
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml mayonaise met yoghurt pot à 350 ml
  • 75 g cashewnoten ongezouten

Instructies

  • Krieltjes in ca. 12 minuten gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
  • Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen kipfilet in dunne plakjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Kropsla in grove stukken verdelen, harde nerven verwijderen, wassen en goed laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en uitpersen boven mayonaise.
  • Krieltjes, sperziebonen, kipfilet, paprika en mayonaise door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Salade in ca. 35 minuten koud laten worden in koelkast.
  • Sla over grote schaal verdelen.
  • Salade erop scheppen.
  • Garneren met cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade