Aardappelsalade met vleeswaren

Aardappelsalade met vleeswaren

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 1 dl rozemarijnazijn
  • 3 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel(s) gembersap
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 g vleeswaren
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  • Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in dobbelstenen.
  • Maak de dressing: roer alle daarvoor genoemde ingrediënten door elkaar en giet ze over de nog warme aardappels in een kom.
  • Snipper de sjalotten en pers de knoflook.
  • Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de vleeswaren en de sla in reepjes.
  • Roer alles door de aardappels in de kom.
  • Bestrooi royaal met peterselie en serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Wereldkeuken