Aardappelsalade uit Nice

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 300 gram haricots verts
  • 2 tomaten
  • 150 gram olijven
  • 3 ei
  • 1 bosje radijs
  • 1 blikje tonijn
  • 500 gram aardappels

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • peper
  • 8 eetlepels olie
  • 1 eetlepel basilicum

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil 20 minuten.
  • Dompel ze in koud water en pel ze.
  • Maak het kropje sla schoon en snijd de geschilde komkommer in plakjes.
  • Blancheer de haricots verts 5 minuten in ruim water met zout.
  • Snijd de aardappelen in plakken, de eieren in partjes en de tomaten in vieren.
  • Halveer de radijsjes en ontpit de olijven.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten daarvoor met een staafmixer door elkaar te kloppen.
  • Doe alle ingrediënten in een slakom en giet de vinaigrette erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Frankrijk