Aardappelsalade uit Schwaben

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels bintjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • ¼ liter vleesbouillon
  • theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Snijd de gekookte aardappelen in kleine plakjes.
  • Smeer de schaal waar de salade in gaat, met de geschilde knoflookteen in en doe de aardappelplakjes erin.
  • Meng de azijn en de (warme) vleesbouillon en schenk dit over de aardappelplakjes.
  • Kruid met zout, peper en de ui en breng de salade pikant op smaak.
  • Doe er pas nu de olie over en schep die er voorzichtig door.
  • Laat de salade op een koele plaats nog een uur door trekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij grill- en barbecue gerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Duitsland