Aardappelsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 1 eetlepel  suiker
  • 1 eetlepel  wijnazijn
  • 2 eetlepels  mayonaise
  • 3 eetlepels  zure room
  • 1 eetlepel  bosuitjes fijngesnipperde 
  • 1 eetlepel  bieslook
  • 1 theelepel  mosterd
  • 1 eetlepel  peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar.
    Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
  • Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.
  • Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met twee lepels door de aardappelen.
  • Plaats de salade in de koelkast tot de salade door en door koud is geworden.
  • Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Salade