Aardappelsaladesaus met bier van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien fijngesnipperde
  • 2 eetlepels bloem
  • dl pils
  • 2 theelepels suiker
  • 1 dl azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de olie in een pannetje en laat de uien erin glazig worden.
  • Voeg al roerend de bloem erbij. Voeg dan in scheutjes de pils toe.
  • Roer er, als de saus een glad geheel is, de suiker en de azijn door en maak de saus af met wat zout en peper naar smaak.
  • Laat de saus ietsje afkoelen en giet haar dan over gekookte aardappelplakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Variatietip:

Dit recept kan gevarieerd worden door bijvoorbeeld blokjes appel of een rest vlees
toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Saus