Romige Aardappelschotel met Kaas en Courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 900 gram panklare aardappelblokjes
  • 250 gram plakken raclettekaas

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Was de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Bak in een hapjespan of wok de spekblokjes samen met de ui gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de courgette en aardappelblokjes toe aan de pan en bak het geheel nog ongeveer 10 minuten.
  • Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel over in een ovenschaal en bedek het met de plakken raclettekaas.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige aardappelschotel met kaas en courgette past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Frankrijk of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch