Aardappelschotel uit Napels

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje aardappelpuree met kaas Maggi
  • 2 dl melk
  • 1 ei
  • 150 gram mortadella Italiaanse vleeswaar, in plakken
  • 1 blik polpabella 400 gr, stukjes tomaat, Grand'Italia
  • zout versgemalen peper
  • 3 takjes basilicum
  • 1 mozzarellakaasje in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Maak de puree met water en 2 dl melk volgens de gebruiksaanwijzing en meng het ei erdoor.
  • Vet een ovenschaal (24 cm doorsnee) in.
  • Schep de puree erin en strijk die glad.
  • Leg de mortadella erop.
  • Schep de stukjes tomaat uit het blik, verdeel ze over de mortadella en bestrooi met zout en peper.
  • Knip de basilicum erboven fijn, verdeel de plakjes mozzarella erover en schenk het tomatensap erover.
  • Bak de 'pizza' in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin en laat de kaas smelten.
  • Garneer met een toefje basilicum.
  • Lekker met friséesalade.
  • u kunt ook 2 één-persoons 'pizza's' maken in kleine ovenschaaltjes (18 cm doorsnee).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië