Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 zure appels bijv. Granny Smith of Goudrenet
- 2 zoete appels bijv. Elstar, Pink Lady, Golden Delicious, of Braeburn
- 1 deciliter water
- 1 deciliter Rijnwijn
- Schil van 1 citroen in dunne reepjes
- Snufje kaneel
- 20 g suiker
Instructies
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken.
- Breng in een pan het water met de suiker, wijn, stukjes appel, kaneel en citroenschil aan de kook.
- Laat het geheel zachtjes koken tot de appels gaar zijn.
- Serveer de aardappelsalade koud of warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris past goed bij de frisse smaak van deze salade.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Sugar: 20 g