Aardappelsoep met patécrostini's

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g waspeen zak à 300 g
  • 750 g kruimige aardappels
  • 1 pak basissoep room 1 l
  • 3 bosuitjes
  • 1 cup smeerpaté crème 125 g
  • 1 stokbrood
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Wortels in blokjes snijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Blokjes wortel en aardappel toevoegen en soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Grill voorverwarmen.
  • Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Helft van bosui door smeerpaté scheppen.
  • Stokbrood in plakken snijden.
  • Stokbrood besprenkelen met olie en onder grill in ca. 5 minuten goudbruin roosteren.
  • Rest van bosui door soep scheppen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Brood besmeren met paté.
  • Soep serveren met patécrostini's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten