Aardappelsoep met peterselie en pesto

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 plakjes gerookt spek zonder zwoerd
  • 450 g aardappels bloemige
  • 450 g uien
  • 25 g boter
  • 6 dl kippenbouillon
  • 6 dl melk
  • 100 g conchigliette droge
  • dl room
  • verse peterselie fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren.
  • knoflookbrood om erbij te serveren.

pestosaus:

  • 60 g peterselie verse fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 60 g pijnboompitten gehakt
  • 2 eetlepel basilicumblaadjes verse fijngehakt
  • 60 g Parmezaanse kaas versgeraspte
  • witte peper
  • dl olijfolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pesto 2 minuten in een keukenmachine of maak ze handmatig fijn.
  • Snijd het spek en de aardappel fijn en snipper de ui.
  • Fruit het spek 4 minuten.
  • Roer de boter, de aardappel en de ui erdoor en bak ze 12 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 12 tot 14 minuten zachtjes koken.
  • Meng de room erdoor en laat dit mengsel 5 minuten mee koken.
  • Voeg de peterselie, zout en peper en 2 eetlepels pestosaus toe.
  • Schep de soep in soepkommen en serveer met Parmezaanse kaas en knoflookbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië