Aardappelsoep uit Midden en Zuid Limburg

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 2 wortels
  • 50 gram boter
  • 2 el bloem
  • liter bouillon
  • 2 glazen witte wijn
  • stukje foelie
  • 1 ui gesnipperd
  • peper
  • zout
  • peterselie fijngehakt
  • bieslook fijngehakt / of kervel

Instructies

  • Snijd 1 kg geschilde aardappelen en 2 penen in kleine stukjes.
  • Smelt 50 gr boter en roer er 2 eetlepels bloem door.
  • Giet er, zodra dit mengsel wat kleur heeft gekregen, geleidelijk 1 1/2 liter bouillon en 2 glazen witte wijn bij en voeg een stukje foelie toe.
  • Kook de aardappelen en de penen met 1 gesnipperde ui hierin gaar.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en bieslook of kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Limburg