Aardappeltaart met garnalen

Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 eieren
  • 300 ml kookroom
  • 250 g cocktailgarnalen
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 5 takjes dille
  • 250 g rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Schil en snijd de aardappels in dunne plakken.
  • Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappelplakjes in circa 5 minuten bijna gaar.
  • Giet af en laat goed uitwasemen.
  • Kluts de eieren met de room, een beetje zout en versgemalen peper in een kom.
  • Voeg de garnalen en de aardappelplakjes toe en roer goed door.
  • Rasp de schil van de citroen, voeg de helft toe aan de kom en meng goed door.
  • Verdeel de inhoud van de kom over een ovenschaal.
  • Bak de taart in circa 20 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de gepelde tomaten in stukken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en de resterende citroenrasp circa 2 minuten.
  • Voeg de gepelde tomaten toe.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Laat circa 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Houd een paar takjes achter en hak de rest van de dille fijn.
  • Voeg de paprika, cherrytomaten en de dille toe aan de tomatensaus en warm goed door.
  • Snijd de citroen in partjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren

Verdeel de rucola over borden. Verdeel de aardappeltaart over de rucola en lepel de tomatensaus eroverheen. Serveer met een citroenpartje en een takje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië