Aardbei twisters

Aardbeien-MonChou Twisters

Gemaakt van vers bladerdeeg
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng in een kom de MonChou met de basterdsuiker tot een glad mengsel met behulp van een lepel.
  • Strijk dit mengsel gelijkmatig uit over het bladerdeeg in een dun laagje.
  • Snijd het bladerdeeg in het midden doormidden.
  • Bestrijk een helft met de gepureerde aardbeien.
  • Plaats de andere helft van het bladerdeeg, met de MonChou naar beneden, op de met aardbei besmeerde helft.
  • Snijd de bladerdeegplak in vijf gelijke repen en draai elke reep tot een twister.
  • Bak gedurende 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aardbeien-MonChou twisters gaan goed samen met een lichtzoete mousserende wijn, zoals een Prosecco uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch