Aardbeien en gekonfijte olijven met vanilleolie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardbeien
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 40 g griessuiker
  • 80 g ontpitte zwarte olijven
  • 100 g poedersuiker
  • 10 cl water
  • vanille-ijs

Instructies

  • Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit.
  • Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C.
  • Laat een paar uur trekken.
  • Spoel de aardbeien snel schoon.
  • Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden.
  • Meng er voorzichtig de griessuiker door.
  • Spoel de limoen en droog af.
  • Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker.
  • Strooi deze over de aardbeien.
  • Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien.
  • Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk